Scheidingsmediator versus scheidingsbegeleider

Wat is mediation?

Het woord scheidingsmediator wordt op verschillende manieren gebruikt en uitgelegd. Soms wordt het gebruikt als benaming voor relatietherapie. Relatietherapie is echter iets wezenlijk anders. Bij relatietherapie ga je samen werken aan je relatie om deze te verbeteren of te redden. Als het lukt om op deze manier je relatie nog te “redden” is dat altijd het beste. Zeker als er kinderen zijn.
Er is sprake van mediation als je dit station bent gepasseerd. Je hebt besloten om niet langer bij elkaar te blijven. Je wilt scheiden, maar je wilt dit wel samen doen én op een goede manier regelen. Bij mediation is er dus altijd sprake van een gezamenlijk echtscheidingstraject. Mediation wordt gedaan door een scheidingsbegeleider of een mediator. Deze persoon is een onpartijdige derde die jullie helpt bij het maken van jullie afspraken tijdens de scheiding, over de financiële afwikkeling, maar ook over de afspraken rondom de kinderen.

 

Wat is het verschil tussen mediation en scheidingsbegeleiding?

Het verschil tussen een scheidingsmediator en een scheidingsbegeleider is, dat een scheidingsbegeleider met respect voor de emotionele kant van een echtscheiding vaak wat meer aandacht heeft voor de praktische zaken, waardoor trajecten over het algemeen wat sneller worden afgewikkeld. Een mediator richt zich ook op de afwikkeling, maar met meer focus op de emotionele kant. Een dergelijk traject kan daardoor langer duren.
Daarnaast kan een scheidingsbegeleider je ook helpen bij eenzijdige trajecten, al dan niet in samenwerking met een advocaat. Dat is vaak ook veel goedkoper, dan wanneer een advocaat dit doet.

 

Wat moet ik kiezen?

Op de vraag wat je moet kiezen is geen eensluidend antwoord te geven. Het beste is om een oriënterend gesprek aan te gaan. Je krijgt dan vanzelf het gevoel of je bij de juiste persoon aan tafel zit. Vaak is ook het eerste gesprek gratis en vrijblijvend, bij ons in ieder geval wel. Maak daar gebruik van! Ga je scheiden en denk je dat je er samen uit kunt komen? Dan is het in elk geval sneller en goedkoper om je door ons te laten helpen dan door een advocaat. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, zodat we je in ieder geval kunnen helpen met je eerste en prangende vragen. Deze gesprekken kunnen ook ’s avonds en in het weekend, bij ons op kantoor of bij u thuis. Een afspraken maken kan online op https://www.scheidingsbegeleiding-zoetermeer.nl/echtscheidingsadviseur/maak-online-een-afspraak/ of bel ons: 079-260 00 10