Scheidingsadvies

Scheidingsadvies

Wat houdt dat nu precies in, scheidingsadvies? Om tot goede afspraken rond de afwikkeling van jullie relatie te komen, heb je op meerdere fronten goed advies nodig. Je hebt advies nodig over hoe om te gaan met de kinderen tijdens en na de scheiding. Maar ook over of jullie afspraken juridisch wel kloppen en of jullie afspraken fiscaal wel juist zijn.

 

Scheidingsadvies m.b.t. de kinderen

Als netwerkpartner van Meerpunt en als partner in Scheidingspunt Zoetermeer, heb ik directe lijnen me alle mogelijke vormen van hulpverlening en ondersteuning aan kinderen in scheidingssituaties. Ik ken de inhoud van de aangeboden ondersteuning van alle betrokken organisaties en kan meteen schakelen en doorverwijzen. Uiteraard alleen indien nodig en gewenst. Daarnaast ben ik (stief)moeder en ervaringsdeskundige. Ik kan jullie van veel praktische tips voorzien en met jullie meedenken om bepaalde situaties te voorkomen en op te lossen.

 

Juridisch advies

Door mijn ervaring en opleiding, ben ik goed op de hoogte van de wet- en regelgeving die relevant zijn op het gebied van scheidingen. Ook ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en jurisprudentie. Daarnaast werk ik samen met een uitstekende advocaat, die altijd de door mij opgeleverde stukken toetst op juridische juistheid en waar ik bij twijfel ruggespraak mee houd. Nog een extra zekerheid dus.

 

Fiscaal scheidingsadvies

Als je juridisch juiste afspraken met elkaar gemaakt hebt, wil dat niet zeggen, dat deze fiscaal ook juist zijn helaas. Daarom ben ik tijdens het proces altijd extra scherp op de mogelijke fiscale gevolgen van eventuele afspraken. Ik ben natuurlijk geen fiscalist, maar ik ben goed op de hoogte van de fiscale wet- en regelgeving op het gebied van scheidingen. Neem bijvoorbeeld de verdeling van een eigen woning met overwaarde of de keuze van het niet verdelen van de woning. Als dit niet juist wordt geregeld, kan dit ontaarden in een fiscaal mijnenveld.

 

Wil je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende afspraak, ook ’s avonds en in het weekend mogelijk?

Dan kan dat online door hier te klikken of bel 079 – 260 00 10.