Scheiden zonder advocaat

Wie mag er scheiden zonder advocaat?

Als je geregistreerd partner bent en er uit die relatie geen minderjarige kinderen geboren zijn, kun je zonder advocaat scheiden. Er hoeft namelijk geen verzoek tot echtscheiding naar de rechtbank gestuurd te worden. Bij een geregistreerd partnerschap zonder minderjarige kinderen kun je volstaan met een verzoek aan de ambtenaar van de burgerlijke stand om het partnerschap door te halen. Je dient dan wel een convenant te hebben voor de beëindiging van het geregistreerd partnerschap. Wij kunnen je helpen afspraken over de beëindiging van het geregistreerd partnerschap te maken en een convenant aan de hand van de door jullie gemaakte afspraken opstellen. Hierbij hou ik, naast de juridische juistheid van de afspraken, ook de fiscale haalbaarheid van jullie afspraken in de gaten.

 

Ouderschapsplan samenwoners opstellen zonder advocaat

Als samenwoners de relatie beëindigen dan hoeft dat niet via de rechtbank. Maar als je als ongehuwd samenwonende de relatie beëindigt en samen minderjarige kinderen hebt, waarover jullie beiden het gezag heeft, ben je wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In dit ouderschapsplan maak je o.a. afspraken over de financiële bijdrage van jullie beiden aan de kosten van het levensonderhoud van de kinderen en over de verdeling van de zorgtaken. Ook hoort daarin de wijze waarop de kinderen zijn betrokken bij de totstandkoming van het ouderschapsplan te zijn opgenomen. Voor het opstellen van dit ouderschapsplan heb je geen advocaat nodig. Dat kan gewoon met behulp van een scheidingsbegeleider. Dat scheelt je waarschijnlijk veel geld, omdat mijn kosten vele malen lager zijn (3 keer), dan de kosten van een advocaat.

 

Meer weten of een afspraak?

Wil je meer weten of wil je een gratis en vrijblijvende afspraak maken? Dat kan. Zelfs ’s avonds of in het weekend. Maak de afspraak online, door hier te klikken of bel 079-260 00 10