Liever geen scheidingsadvocaat

Waarom zou je bij een scheiding een scheidingsadvocaat in de arm nemen, als het goedkoper, sneller en beter kan?

 

Beter

Een scheidingsadvocaat heeft kennis van de wet en zorgt ervoor dat uw afspraken die u samen maakt om tot een goede afwikkeling van uw huwelijk te komen, juridisch juist zijn. Maar juridisch juiste afspraken zijn nog geen fiscaal juiste afspraken. In de praktijk kom ik nog teveel fouten in de verdeling (waarde lijfrente netto verrekend, onjuiste afspraken met betrekking tot de kosten van de eigen woning waardoor men fiscaal grote problemen kan krijgen, zoals een naheffing Inkomstenbelasting of verlies van de aftrekbaarheid van de hypotheekrente) tegen. Dat is niet het vakgebied van een advocaat, die kent namelijk slechts de wet en niet de fiscale regels. Ik ben geen fiscalist. Maar, door mijn jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken, weet ik erg veel over de fiscaliteiten met betrekking tot deze zaken. Zodoende weet je zeker, dat jullie afspraken ook fiscaal kloppen.

 

Sneller

Een scheidingsadvocaat heeft, naast scheidingszaken, nog veel andere zaken lopen.  Als je een vraag hebt of een afspraak wilt maken, moet je regelmatig even geduld hebben. Dat is niet prettig. Ik ben op werkdagen tot 22.00 uur bereikbaar en bel dezelfde dag nog terug. Doordat ik zulke ruime openingstijden hanteer, moet kun je altijd binnen een dag, uiterlijk twee dagen terecht kunt voor een gesprek.  Ik begrijp als geen ander, dat het belangrijk is dat als je iets wilt weten, het niet fijn is, dat je moet wachten. Daarom wordt er zelfs in het weekend zo snel mogelijk op vragen gereageerd door mij. Tijdens het begeleidingstraject kan ik binnen een week een nieuwe uitwerking aanleveren en met jullie bespreken. Zo houden we de vaart erin, maar nooit ten koste van gevoelens van een van de partijen.

 

Goedkoper
Eén uur van een scheidingsadvocaat staat ongeveer gelijk aan drie uren van mij. Veel goedkoper dus. Daarnaast bied ik de mogelijkheid om het hele traject tegen een vast tarief te doen in plaats van een uurtarief. Dat geeft een zeker gevoel als het traject wat langer duurt dan gemiddeld. Er komt dan nooit een extra rekening achteraf. Daarnaast vind ik het belangrijk om bij voorbaat al volledig transparant te zijn over de kosten. Een volledig overzicht van de kosten en de keuzes vind je hier.

 

Wil je een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, ook ’s avonds en in het weekend? Dat kan online, klik hier, of bel 079 – 260 00 10